Vissza

Idén január 20-án lesznek a központi középfokú írásbeli felvételikJövő szombaton, január 20-án lesznek a központi középfokú felvételi írásbeli vizsgák.


Idén 2024. január 20-án (szombaton) 10:00 órakor tartják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra jelentkezők esetén. Ugyanezen a napon felvételiznek a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők az érintett intézményekben.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát. A központi írásbeli felvételi vizsga szabályszerű lebonyolítását az illetékes szervek idén is figyelemmel követik.

2024-01-12 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>