Vissza

2024-ben voltak a legsikeresebbek a magyar fiatalok az eddigi diákolimpiákonA diákolimpiák történetében tavaly szerepeltek a legsikeresebben a magyar fiatalok.

A nemzetközi tudományos diákolimpiák történetében a magyar fiatalok a legtöbb érmet 2024-ben szerezték. Ezt Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára állapította meg 2024. február 23-án a 2023-as nemzetközi tudományos diákolimpiákon sikeresen szerepelt versenyzők és felkészítő tanáraik díjátadóján.

Tavaly ugyanis a magyar fiatalok összesen 36 diákolimpiai érmet szereztek, amelyből 4 aranyérem, 14 ezüstérem, 17 pedig bronzérem volt, valamint összejött egy csapat bronzérem is. További 11 érmet egyéb nemzetközi tanulmányi versenyeken zsebeltek be a kiemelkedő tudású magyar fiatalok. A megmérettetésekre a biológiai, csillagászati és asztrofizikai, filozófiai, fizikai, földrajzi, informatikai, kémiai, matematikai és nyelvészeti diákolimpiákon és tudományos versenyeken került sor. Ebben nagy része volt a csapatvezetőknek, felkészítőknek és támogatóknak, akik felkeltették a fiatalokban a tudás iránti igényt, rendszerbe foglalták számukra az egymásra épülő ismereteket, segítették őket a tudományos elmélyülésben.

2024-03-05 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>