Vissza

„Megsemmisítve” pályázat középiskolásoknakPályázatot hirdettek 14-19 év közötti fiataloknak „Megsemmisítve” címmel holokauszt témában.

Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány (EIA) pályázatot hirdet magyarországi állandó lakcímmel vagy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező 14-19 év közötti fiataloknak „Megsemmisítve” címmel. A pályázat célja, hogy emléket állítson arról, hogy Magyarország több mint 400.000 állampolgárát mészárolták le vagy hagyták embertelen körülmények között meghalni koncentrációs táborokban, katonai munkaszolgálat vagy tömeges kivégzések során a II. világháború idején.

A pályázaton a résztvevőknek mai formába kell önteni egy holokauszttörténetet, találni egy ilyen emléket, ezzel is küzdeni a feledés, az érzéketlenség és az előítéletek ellen. A pályázónak elfelejtett történeteket kell gyűjteni és egy művet alkotni az áldozatokról, amely lehet blogbejegyzés, novella, interjú, cikk, fotósorozat, videót stb. is. A lényeg, hogy a műnek válaszolnia kell a kérdésre: kit veszítettünk el, ki az, akinek élete megsemmisült, ahelyett, hogy értéket hozott volna létre. Pályázni 2024. március 1-jétől egészen április 30-ig lehet. További részetek a https://megsemmisitve.hu/ linken olvashatók.

2024-03-12 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>