Vissza

Megjelent a pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló rendeletTegnap megjelent a közlönyben a pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló 18/2024. (IV. 4.) BM-rendelet.

A Magyar Közlöny 2024. április 4-i számában jelent meg a pedagógusok teljesítményértékeléséről szóló 18/2024. (IV. 4.) BM-rendelet. A jogszabály értelmében az értékelő vezető évente a teljesítményértékelési időszakra vonatkozóan értékeli az értékelendő személy teljesítményét. A teljesítményt személyre szabott éves teljesítménycélok, valamint a feladatellátás egyes összetevőit megjelenítő egységes értékelési szempontok alapján kell értékelni. Külön értékelési szempontok alapján kell lefolytatni az értékelést a vezetői megbízással nem rendelkező, pedagógus munkakörben foglalkoztatott értékelendő személy esetében, a pedagógus szakképesítéssel vagy szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott értékelendő személyek esetében és a vezetői megbízással rendelkező értékelendő személyek esetében.

Előzmény, hogy 2023. július 6-án jelent meg a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény, azaz a Státusztörvény, augusztus 30-án pedig a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtásáról szóló 401/2023. (VIII. 30.) kormányrendelet. A 18/2024. (IV. 4.) BM-rendelet hatálybalépésének időpontja 2024. június 1.

A rendelet teljes szövege letölthető innen. 

Keresse részletes, elemző cikkünket az Iskolaszolga című folyóirat májusi számában!

 
2024-04-05 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>