Vissza

Október 13. az eltérő ütemben fejlődő elsős tanulók felméréseAz igazgatóknak 2017. október 27-ig kell az Oktatási Hivatalnak a Hivatal által meghatározott módon jelenteni az érintett tanulók létszámát.

 

Az általános iskoláknak 2017. október 13-áig kell felmérni azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a tanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását. Az igazgatóknak 2017. október 27-ig kell az Oktatási Hivatalnak a Hivatal által meghatározott módon jelenteni az érintett tanulók létszámát. Ezen vizsgálatokat az iskoláknak a kiválasztott tanulókkal 2017. december 1-ig kell elvégezniük.

Az első évfolyamos tanulók felmérésének célja a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása.

2017-10-11 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>