Vissza

Új miniszter felel a szakképzésértA 2018. május 22-én megjelent, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet értelmében a jövőben az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Dr. Palkovics László felel – többek között a tudománypolitika koordinációja mellett – a szakképzésért és felnőttképzésért.

 

A 2018. május 22-én megjelent, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet értelmében a jövőben az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Dr. Palkovics László felel – többek között a tudománypolitika koordinációja mellett – a szakképzésért és felnőttképzésért.

Ezt a feladatot eddig a nemzetgazdasági miniszter látta el.


A kormányrendelet értelmében az új miniszter a szakképzésért és felnőttképzésért való felelőssége keretében előkészíti a szakképzésre, a szakképzési hozzájárulásra, a felsőfokú szakképzésre, a szakképző intézmények fenntartására, a felnőttképzésre és a köznevelés rendszerén belül a szakképzésre vonatkozó jogszabályokat.
Dr. Palkovics László 2018 májusáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárként a köznevelést és a felsőoktatást felügyelte.

2018-05-23 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>