Vissza

Megjelent a szakképzési törvény módosításaA 2018. december 18-i Magyar Közlönyben jelent meg az egyes kutatás-fejlesztéssel, valamint szakképzéssel összefüggő törvények módosításáról szóló 2018. évi CIV. törvény, amelynek legfontosabb változása, hogy az állami felsőoktatási intézmények mintájára bevezeti kancelláriai rendszert a szakképzési centrumokban.

 


 
A 2018. december 18-i Magyar Közlönyben jelent meg az egyes kutatás-fejlesztéssel, valamint szakképzéssel összefüggő törvények módosításáról szóló 2018. évi CIV. törvény, amelynek legfontosabb változása, hogy az állami felsőoktatási intézmények mintájára bevezeti kancelláriai rendszert a szakképzési centrumokban.

A jogszabály összesen öt törvény módosít, köztük a Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról szóló 1990. évi XII. törvényt, a tudományos kutatásról, fejlesztésről és az innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényt és a minimálisan a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt is. A legtöbb változás a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvényben lesz, de a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény is több ponton módosul az tudományos kutatás-fejlesztéshez és innovációhoz kapcsolódóan.

A változások mindegyike 2019. január 1-jén lép hatályba.

2018-12-20 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>