Vissza

Két ezüstérem a földrajzi diákolimpiánMagyar középiskolások két ezüstéremmel tértek haza a Hongkongban angol nyelven megrendezett International Geography Olympiadon, azaz a Földrajzi Olimpián, amelyre 2019. július 30. és augusztus 5. között került sor a 16-19 éves korú tanulók számára.

 

Magyar középiskolások két ezüstéremmel tértek haza a Hongkongban angol nyelven megrendezett International Geography Olympiadon, azaz a Földrajzi Olimpián, amelyre 2019. július 30. és augusztus 5. között került sor a 16-19 éves korú tanulók számára.

A két ezüstöt a 12. évfolyamos Kaszap Kinga (ELTE Radnóti Miklós Gimnáziuma) és Mészáros Márton (pápai Türr István Gimnázium) nyerte a tizenhatodik alkalommal megrendezett földrajzi világversenyen. A magyar fiatalok kiválasztását és felkészítését a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának munkatársai irányították. A 42 ország részvételével lezajlott versenyen a magyar csapat 11. alkalommal vett részt. A magyar csapat erősségét jelzi, hogy további két tanuló (Sarkadi Nagy Lili és Kiszely Anna) csak minimális pontkülönbséggel maradt le a bronzéremről.

2019-08-13 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>