Vissza

Szombaton lesznek a központi írásbeli felvételikA középiskolai felvételi eljárás részleteiről az Oktatási Hivatal honlapján lehet tájékozódni.

 

2020. január 18-án (szombaton) tartják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint a kilencedik évfolyamra jelentkezők esetén. A vizsgát egységesen 10:00 órakor kezdődnek, amellyel kezdetét veszik a tanév rendje szerinti általános középfokú felvételi eljárás is. Ugyanezen a napon felvételiznek a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők az érintett intézményekben.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a vizsgát 431 intézményben, összesen 542 helyszínen lehet megírni. A központi írásbeli vizsga az Oktatási Hivatal által megküldött feladatlapok megoldásából áll, amelyet követően meg lehet majd tekinteni az írásbeli vizsga kijavított dolgozatát, és lesz mód fellebbezni is, illetőleg újbóli értékelést kérni.

A kiszemelt középiskolába 2020. február 19-éig lehet majd jelentkezni az írásbeli pontszám birtokában. További információk a www.oktatas.hu honlapon találhatók.

2020-01-15 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>