Vissza

Beiratkozás új rendje az óvodákba és az általános iskolákbaA koronavírus-világjárvány miatt bevezetett veszélyhelyzet következtében a köznevelési intézményekbe történő beiratkozás rendje megváltozik. A szaktárca a jelen körülményekre reagálva és a kialakult helyzetet egyértelműsítve adta ki új rendeletét.


Megjelent a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI-határozat, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel minimális személyi kontaktus mellett igyekszik megvalósítani a beiratkozásokat.


Ennek értelmében a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát. A nem körzetes óvodákban a beiratkozási időszak 2020. április 2. és 20. között lesz, a körzetes intézmények pedig április 21-től automatikusan, hivatalból felveszik az addig máshova nem jelentkezőket.

A nem körzetes általános iskolákba a beíratásra 2020. április 6. és 24. között, a körzetes iskolákba pedig, hivatalból április 28-áig kerül sor. Ugyancsak április 28-ig veszi fel hivatalból a kijelölt óvoda és iskola a sajátos nevelési igényű gyermeket és erről értesíti a gyermeket nevelő szülőt.

 

2020-04-02 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>