Vissza

ORFK utasítás az iskolaőrökrőlMegjelent egy ORFK utasítás az iskolaőrök tevékenységéről. A kérdés megosztó, de a szakmai kereteket kijelölték.

 

A 2020. szeptember 11-i Hivatalos Értesítőben jelent meg az országos rendőrfőkapitány 19/2020. (IX. 10.) ORFK utasítása az iskolaőrség tevékenységéről. Az utasítás értelmében az iskolaőri szolgálat tervezése során, ha az intézmény rendjének fenntartása azt indokolttá teszi, több iskolaőr is szervezhető egy intézménybe. Ha ugyanazon intézményben, egy időpontban több iskolaőr is szolgálatot teljesít, közülük vezető iskolaőrt kell kijelölni.

Az utasítás kiterjed többek az iskolaőrség irányítására és vezetésére, az iskolaőr jogosultságaira, kötelezettségeire, feladataira, az iskolaőr tevékenységének rendjére rendkívüli esemény esetén, az iskolaőri szolgálat ellátásának szabályaira, az összefoglaló jelentés elkészítésének és felterjesztésének rendjére, az iskolaőri szolgálat tervezésére és szervezésére, a közvetlen szolgálatirányítási feladatokra, a felszerelés és ruházat tárolására, valamint a szolgálati okmányokra.

2020-09-16 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>