Vissza

A pedagógusminősítő eljárásokat átmenetileg felfüggesztikKormányrendelet alapján elhalasztják az esedékes pedagógusminősítési eljárásokat.

pedagógusminőstés

Az újabb digitális tanrend 2020. november 11-i elrendelésével az érintett középfokú iskolákban a pedagógus I. és II. fokozatra irányuló minősítő eljárások átmenetileg felfüggesztésre kerülnek, a mesterpedagógus eljárások azonban a hagyományos eljárásrend szerint folytatódnak.


Megszületett az ennek részleteit tartalmazó a pedagógus-továbbképzés veszélyhelyzeti szabályairól szóló 489/2020. (XI. 11.) kormányrendelet, amely szerint a pedagógus-továbbképzés az alapítási engedély módosítása nélkül is megszervezhető személyes jelenlétet nem igénylő (online) formában, ha a képzés jellege alapján így is teljesíthetők az előírt követelmények.


a pedagógus I. és II. fokozatra irányuló minősítő eljárások az normál eljárástól eltérően a minősítő vizsga és a minősítési eljárás a 489/2020. (XI. 11.) kormányrendeletben meghatározott részekből áll. A Mesterpedagógus minősítési eljárás esetében a Mesterpedagógus pályázat bemutatása és védése online kapcsolatban történik."

2020-11-17 | dr. Klész Tibor | Portfólió

Szeretnék ilyen híreket kapni >>