Vissza

Forrásbiztosítás konténeriskolák létesítéséhez és bővítéséhez



Egy kormányhatározat jelent meg köznevelési intézmények halaszthatatlan férőhelybővítési igényeihez (konténeriskola) szükséges forrásbiztosításról.

A Magyar Közlöny 2024. május 14-i számában jelent meg az egyes köznevelési intézmények halaszthatatlan férőhelybővítési igényeihez szükséges forrásbiztosításról szóló 1136/2024. (V. 14.) kormányhatározata, amely az abban felsorolt helyszíneken ideiglenes férőhelybővítés céljából mobiltantermek és egy teljes konténeriskola beszerzését és telepítését tesz lehetővé a Klebelsberg Központ, illetőleg az illetékes vagyonkezelő tankerületi központ számára valamivel több mint 4 milliárd forint összértékben.

A kormányhatározatnak megfelelően a Dunakeszi, az Érdi, a Győri, a Hajdúböszörményi, a Jászberényi, a Kelet-Pesti, a Mátészalkai, a Salgótarjáni, a Tatabányai, a Váci és a Veszprémi Tankerületi Központ iskoláiban férőhelybővítésre kerül sor mobiltantermek telepítésével, a Váci, a Szigetszentmiklósi és az Érdi Tankerületi Központban férőhelybővítésre felújítással, a Monori Tankerületi Központ illetékességi területén pedig teljes konténeriskola telepítésére kerül sor.

2024-05-21 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>