Vissza

Elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentése



Az Oktatási Hivatal honlapján 2024. július 22-én megjelent tájékoztatás szerint jó úton halad a magyar tanulók pénzügyi alapműveltségének fejlesztése.

Az Oktatási Hivatal a honlapján (https://www.oktatas.hu/) 2024. július 22-én megjelent tájékoztatás szerint az Oktatási Hivatal és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentése. A Hivatal rámutat, hogy „jó úton a tanulók pénzügyi műveltségének fejlesztése – ötből négy magyar diák megfelelő pénzügyi alapműveltséggel rendelkezik”.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy az eredmények alapján közel minden harmadik magyar diák kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel, a hazai tanulók 81,7 százaléka a társadalmi szempontból elvárható vagy annál magasabb szintű pénzügyi képességekkel rendelkezik. Az elemzés rávilágított, hogy bár több szempontból kiemelkedő a magyar diákok pénzügyi magatartása, a folyamatosan változó pénzügyi környezetben továbbra is nagy szükség van a célirányos iskolai szemléletformálásra. A részletes tájékoztatás a fenti linken, a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentése pedig a https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/nemzetkozi_meresek/pisa/PISA2022PM.pdf linkre kattintva olvasható és tölthető le.

 

2024-07-24 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>