Vissza

Gyermeknevelési támogatás iránti kérelem benyújtása



Augusztus 1-jétől lehet benyújtani a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban állóknak a gyermeknevelési támogatás iránti kérelmet.

A köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló kérelemre évente egy alkalommal gyermekenként legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér felének megfelelő mértékű gyermeknevelési támogatásra jogosult, ha annak feltételei fennállnak, és azt a munkáltatója mérlegelési jogkörében megállapította.

Az a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló jogosult támogatásra, aki a tárgyév szeptember 1-jén köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban áll, a gyermeknek szülője, gyámja – kivéve a gyermekvédelmi gyámot – vagy a szülőnek, gyámnak közös háztartásban élő házastársa vagy élettársa, és a gyermeket saját háztartásában neveli. A gyermeknevelési támogatás iránti kérelmet évente egy alkalommal, tárgyév augusztus 1-je és szeptember 30-a között lehet benyújtani. A megállapított támogatást a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló részére legkésőbb a tárgyév október utolsó napjáig – szülési szabadságot vagy gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabadságot igénybe vevő köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló esetén november hónapban – kell folyósítani.

2024-07-31 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>