Vissza

Szakmunkás-hitel lehetőségét jelentették be



Rogán Antal miniszter jelentette be a szakmunkás-hitel lehetőségét, amelyet a diákhitellel azonos feltételekkel és mértékben nyújtanák 19, 20 vagy 22 éves korig.

2024. augusztus 23-án a Tranzit elnevezésű fesztiválon jelentette be a szakmunkás hitel lehetőségét Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Az új hitelkonstrukciónak a részleteit még nem lehet tudni, a tájékoztatás arról szólt, hogy a kormány vizsgálja, hogy milyen korosztálynak adnák a diákhitelhez hasonló kondíciókkal bíró új hitelt.


Amit még elhangzott a tervekről, az az, hogy az új támogatás a fiatalok életkezdési esélyeit javító hitelkonstrukcióként funkcionálna, amely azt az „igazságtalanságot” is helyre tenné, hogy az egyetemre készülő fiataloknak már elérhető a diákhitel, azoknak viszont, akik befejezik az iskolát, és munkába állnak, még nem. A javaslat már a kormány asztalán áll, de még döntöttek róla, azonban az biztos, hogy a diákhitellel azonos feltételekkel és azonos mértékben nyújtanák 19, 20 vagy 22 éves korig.

2024-09-09 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>