Vissza

Orvosi igazolás a Krétában



2024 szeptemberétől az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és Kréta-rendszer összekapcsolása révén lehetőség nyílik arra, hogy az iskolai orvosi igazolásokat az azt kiállító orvos egyből a Kréta-rendszerbe küldje.

Az új tanévtől, tehát 2024 szeptemberétől az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és Kréta-rendszer összekapcsolása révén lehetőség nyílik arra, hogy az iskolai orvosi igazolásokat az azt kiállító orvos egyből a Kréta-rendszerbe küldje. Erről 2024. szeptember 2-án tartott közös sajtótájékoztatót Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára és Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium közoktatásért felelős államtitkára.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az eddig használt papíralapú igazolások sem szűnnek meg, ezeket egy esetleges informatikai hiba esetére fenntartják, alapesetben azonban az iskolák az igazolásokat az EESZT-ből a Krétában közvetlenül kapja meg. A háziorvosoknak, házi gyermekorvosok és szakellátók a saját medikai rendszerüket úgy kell ehhez fejleszteni, hogy a betegség miatti iskolai hiányzásokkal kapcsolatos legfontosabb adatokat továbbítani tudják a Kréta-rendszerbe. A tervek szerint az iskolákban az orvosi igazolások fogadása semmilyen plusz adminisztratív teherrel nem jár majd.

2024-09-09 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>