Vissza

Közzétette a Cedefop 2023-as nemzeti szakképzési szakpolitikai összefoglalóit



A Cedefop közzétette a „Szakképzési szakpolitikai összefoglalók 2023” című frissített kiadványt a 2022-ben kidolgozott nemzeti végrehajtási tervekben meghatározott prioritások megvalósítására.

A Cedefop közzétette a „Szakképzési szakpolitikai összefoglalók 2023” című frissített kiadványt – olvasható az Innovatív Képzéstámogató Központ a honlapján (https://ikk.hu/). A sorozat kétévente jelenik meg, amely valamennyi uniós ország (Málta, Írország és Csehország kivételével), valamint Izland és Norvégia szakképzési szakpolitikai fejleményeivel foglalkozik, döntő szerepet játszik abban, hogy a Cedefop nyomon követhesse az országok előrehaladását a szakképzésben az uniós prioritások megvalósítása felé.


A tájékoztató szerint a szakképzés változó környezetében tájékozódva ezek a szakpolitikai összefoglalók számba veszik az egyes országok által a szakképzési politikájuk korszerűsítése érdekében tett intézkedéseket. Emellett értékelik, hogy milyen hatást gyakorolnak a szakképzésről szóló tanácsi ajánlásban és az Osnabrücki Nyilatkozatban felvázolt, valamint a 2022-ben kidolgozott nemzeti végrehajtási tervekben meghatározott prioritások megvalósítására. További információk a https://www.cedefop.europa.eu/hu/news/unlocking-vet-cedefop-releases-2023-national-vet-policy-briefs linkre kattintva olvashatók.

2024-09-27 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>