Vissza

Megnyílt a tanköteles gyermekek iskolakezdésének egy évvel történő elhalasztását kezelő felületMegjelent egy részletes tájékoztató a tankötelezettség halasztásával kapcsolatban.

 
Január elején a https://ohtan.oh.gov.hu linken megnyílt a tanköteles korú gyermekek általános iskolai tanulmányai megkezdésének egy évvel történő elhalasztására vonatkozó kérelmek benyújtására szolgáló felület, amelyen elérhető a kéreleműrlap is. A szabály alkalmazásával kapcsolatban két tájékoztató is kikerült az Oktatási Hivatal oldalára, az egyik a tankötelezettség-kezdési időpont halasztásáról, a másik a tankötelezettség korábbi megkezdéséről nyújt bővebb információkat.

Az ismertetőkből tájékozódni lehet a tankötelezettség kezdetével és a kérelem benyújtásával kapcsolatos jogszabályokról, a tankötelezettség kezdetének halasztásáról és a kéreleműrlap kötelező tartalmi elemeiről. A tanköteles kort, vagyis a hatodik életévét elérő gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben maradásáról 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal dönt. A 2021/2022. tanév vonatkozásában a kérelmeket 2021. január 1. napjától 2021. január 15. napjáig lehet majd benyújtani.

2021-01-11 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>