Vissza

IKK tájékoztató a felnőttképzési törvény változásairólAz IKK egy részletes tájékoztatót hozott nyilvánosságra a 2020 végi felnőttképzési törvénymódosításról.

 

2021. január 6-án egy részletes tájékoztatót hozott nyilvánosságra az Innovatív Képzéstámogató Központ a honlapján (https://ikk.hu) a 2020 végén kihirdetett felnőttképzési törvénymódosításokról. A tájékoztató értelmében a felnőttképzési szabályozás további jelentős egyszerűsítése azt a célt szolgálja, hogy minél kevesebb időt vegyen igénybe a képzésekkel kapcsolatos adminisztráció január elsejétől.

A felnőttképzési szabályozás változásai a vállalati belső képzésekre vonatkozó szabályok egyszerűsítését, és az adatszolgáltatási és adatkezelési kötelezettségek csökkentését érintik. A jövőben nem tartoznak a vállalati belső képzések körébe a hat óránál rövidebb képzések, valamint a munkavállalók számára nyújtott munka- és tűzvédelmi képzések. A képzésekhez kapcsolódó adatszolgáltatást elég negyedévente teljesíteni. A pdf formátumban letölthető tájékoztató paragrafusonként végighaladva mutatja be a felnőttképzési törvény változásait.

2021-01-12 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>