Vissza

Elérhető a jelentkezési lap az érettségi vizsgáraElérhetők a tavaszi érettségi jelentkezési lapjai az Oktatási Hivatal honlapján.

 

Az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) már elérhető a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáira alkalmazandó azon jelentkezési lap, amelyet kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani. Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető jelentkezési felületet kizárólag azok használhatják, akik vagy már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, vagy külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat. Illetőleg azok, akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy külföldi vagy külföldi rendszerű középiskola utolsó évfolyamán folytatják tanulmányaikat.


Azok a jelentkezők pedig, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal és érettségi vizsgát szervező intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, kizárólag abban a középiskolában, szakképző intézményben jelentkezhetnek érettségi vizsgára, amellyel a tanulói jogviszonyuk fennáll, vagy – ha az nem szervez érettségi vizsgát – a kijelölt középiskolában, szakképző intézményben.

2021-02-01 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>