Vissza

A szakképzési ösztöndíj megállapításaA szakképzési ösztöndíjra való jogosultságot is február 15-ig kell megállapítania az iskoláknak.

 szakképzés

A szakképzésben tanuló ösztöndíjra és a támogatásra való jogosultságát 2021. február 15-ig kell megállapítani. A tanuló – a duális képzőhelyen folytatott szakirányú oktatás kivételével – ösztöndíjra, az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan egyszeri pályakezdési juttatásra, rászorultsági helyzete és jó tanulmányi eredménye alapján pályázat útján támogatásra jogosult.

Az ösztöndíjra és a támogatásra való jogosultságot a tárgyhónap tizenötödik napján a regisztrációs és tanulmányi rendszer alapján kell megállapítani és azt minden hónap huszonnyolcadik napjáig kell átutalni azzal, hogy a félév első két hónapjára járó ösztöndíj, illetve támogatás a második hónapban egy összegben kerül átutalásra, a július és augusztus hónapra járó ösztöndíj, illetve támogatás a június hónapban járó ösztöndíjjal, illetve támogatással egy időben kerül átutalásra. Az egyszeri pályakezdési juttatást a szakma megszerzését követő hatvan napon belül kell átutalni.

2021-02-15 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>