Vissza

Lezárult az iskolaérettséggel kapcsolatos kérelmek elbírálásaLezárult az iskolaérettséggel kapcsolatos kérelmek elbírálása, megvan az eredménye.

 

A tanköteles kort, vagyis a hatodik életévét elérő gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben maradásáról 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal dönt. Az EMMI tájékoztatási értelmében a Hivatalhoz január 15-ig 16.480 tankötelezettségi halasztási kérelem érkezett, amelyek legnagyobb részét már el is bírálták, és 96 százalékban helyt adtak a szülők kérelmének.

Szakértő kirendelésére az eljárások ötvenhárom százalékában volt szükség. Az Oktatási Hivatal döntése kötelező. Ha a szülő kérte, hogy gyermeke további egy nevelési évig óvodában maradjon, és ezt az Oktatási Hivatal engedélyezte, utóbb a döntés kérelemre történő visszavonására nincs lehetőség. A tankötelezettség korábbi megkezdésére, azaz annak érdekében, hogy a hatodik életévük betöltését megelőzően kezdhessék meg iskolai tanulmányaikat, 237 kérés érkezett, a Hivatal ezek többségének is helyt adott.

2021-02-25 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>