Vissza

ITM levél a szakképző intézményeknek a járványügyi szigorításokkal kapcsolatbanAz ITM is kiküldött egy levelet a szakképző intézményeknek a járványügyi, iskolabezárásos tudnivalókról.

 szakképzés

A járványügyi szigorítások 2021. március 4-i bejelentését követő napon az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára a Krétán keresztül levelet juttatott el valamennyi szakképző iskolának a következő időszakban követendő eljárásról.

Ennek értelmében a szakképző intézményben a szakképzés előreláthatóan – igazodva a köznevelési intézményeket érintő korlátozásokhoz – 2021. március 8-tól április 7-ig a közismereti és szakmai elméleti, valamint gyakorlati ismeretanyag oktatását kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni.

A szakmai gyakorlati oktatást a duális képzőhelyeken is digitális munkarendben vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával, elméletigényes tananyagelemek előtérbe helyezésével kell teljesíteni. Az iskolának és a gyakorlati helyeknek közösen kell dönteni a digitális munkarend megszervezéséről.

2021-03-08 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>