Vissza

Digitális TémahétRoppant stílszerűen ezen a héten digitális témahét van az iskolákban. A témaegységeket az intézmények pedagógiai programja tartalmazza.

 digitális témahét

A 2020/2021-es tanévben március 22. és 26. között kerül sor a Digitális Témahétre a tanév rendjének megfelelően. A helyzet érdekessége, hogy 2021. március 8. óta már nemcsak a középiskolákban, hanem az oktatás minden szintjén digitálisan folyik az oktatás, amelybe így a Digitális Témahét lényegében beleolvad.

A nevelőtestület és az intézményvezető döntése alapján a pedagógiai program tartalmazza az iskolában alkalmazott sajátos pedagógiai módszereket, beleértve a témanapokat, témaheteket és a projektoktatást is. A projektoktatás során a témaegységek feldolgozása, a feladat megoldása a tanulók érdeklődésére, a tanulók és a pedagógusok közös tevékenységére, együttműködésére épül a probléma megoldása és az összefüggések feltárása útján. A projektoktatást lehetővé tevő témaheteket a tanítási évben az oktatásért felelős miniszter a tanév rendjében meghatározott időpontokban hirdeti meg. A nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, továbbá a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, valamint egyéb foglalkozásokat a témahét keretében megszervezheti.

2021-03-22 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>