Vissza

Szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin ProgramA Klik tájékoztatása szerint szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin Program.

 Lázár Ervin Program

A Klebelsberg Központ tájékoztatása értelmében (https://kk.gov.hu) szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin Program. A Program célja a kulturális alapellátás kiszélesítése és ennek segítségével a nemzeti identitás megerősítése a tanulókban, amely idén szeptember második hetében kezdődhet el újra, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.


A Program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.


Tavaly, a veszélyhelyzet kihirdetése előtt mintegy 355 ezer diák vett részt a Lázár Ervin Programban, akik összesen 11.714 előadást láttak. A következő tanévben újra elinduló programra április 16-án éjfélig jelentkezhetnek a szervezetek ahttps://lep.e-kreta.hu linken keresztül.

 

2021-03-25 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>