Vissza

Április 1-jén elkezdődött az iskolai, óvodai dolgozók oltásaÁprilis 1-jén elkezdődött az iskolai, óvodai dolgozók oltása.

 koronavírus, digitális munkarend

Még a húsvét előtt, április 1-jén elkezdődött az iskolai dolgozók soron kívüli oltása az iskolák újranyitása érdekében, amelyet március 25-én jelentettek be. A több mint 200 ezer érintettből ezt megelőzően mindösszesen 40 ezren részesültek oltásban, ezért indokolt volt a köznevelési intézmények pedagógusainak, a tanárainak, valamint az óvónőknek és a szakképző intézményekben oktatóknak a beoltása.


Az oltásra, amelyre önkéntesen lehetett jelentkezni, SMS-ben kaptak behívót azok, akik március 24-ig regisztráltak. A Húsvét után is folytatódó oltás Pfizer-vakcinával történik. A pedagógusokat, oktatókat érintő oltási kampányt a duális képzőhelyek gyakorlati oktatóira nem terjesztették ki. A https://koronavirus.gov.hu információ szerint március 29-én éjfélig összesen közel 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra. Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.

2021-04-07 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>