Vissza

Módosultak a felnőttképzésben részt vevők képzési hitelének szabályaiKormányrendeletmódosítás jelent meg a felnőttképzésben részt vevők képzési hiteléről.

felnőttképzés

Az egyes kormányrendeleteknek a hallgatói és képzési hitelekkel összefüggő módosításáról szóló 156/2021. (III. 29.) kormányrendelet a felnőttképzésben részt vevők által felvehető képzési hitel kapcsán új 13/A. sorszámozású alcímmel egészítette ki a hallgatói hitelrendszerről szóló 1/2012. (I. 20.) kormányrendeletet.


Eszerint a képzési hitelre az jogosult, aki a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény szerinti szakképző intézménnyel a szakmai oktatáshoz kapcsolódóan tanulói jogviszonnyal vagy felnőttképzési jogviszonnyal, vagy aki a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 2/A. § (2) bekezdés a) pontja szerinti, legalább három hónapos képzési időt meghaladó képzéshez vagy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű képzéshez kapcsolódóan felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezik. Az alcím tartalmazza a képzési hitel egyéb részletszabályait is.

2021-04-07 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>