Vissza

Április 16-ig lehet beíratni a gyermekeket az általános iskolákbaÁprilis 16-ig kell beíratni a leendő általános iskolásokat.

 

Idén a 2021/2022-es tanévre a tanköteles gyermekek online iskolai beiratkozására az iskola első évfolyamára április 10-től április 16-án éjfélig van lehetőség. A tanév rendje értelmében eredetileg csak április 15-16-án lehetett volna a tanulókat beíratni, azonban a COVID-19 járvány miatt javasolt az elektronikus ügyintézés a KRÉTA rendszerben (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap).

A szülők április 15-én és 16-án – a járványügyi veszélyhelyzetben előírt szigorú óvintézkedések betartásával – személyesen is beírathatják a gyermekeket a körzetes vagy az általuk választott általános iskolába, azonban az Oktatási Hivatalnak az a kérése, hogy ezt csak kivételes esetben válasszák, amennyiben a szülők nem tudnak élni az elektronikus beíratás lehetőségével. Az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik. Ha a választott iskola igazgatója elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskolába.

2021-04-15 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>