Vissza

Április 19-től a felsősöknek mégsem kell még menni iskolábaVáltoztatott a Kormány az eredeti elképzelésen: hétfőtől a felsősöknek sem kell menni még iskolába.

 

A 2021. április 14-i miniszterelnöki tájékoztatást követően, miszerint április 19-től a felsősöknek mégsem kell még menni iskolába, április 15-én Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár részletekkel is szolgált az iskolanyitással kapcsolatban. A korábbi tervekhez képest ugyanis az 5. és felsőbb évfolyamos általános iskolások a középiskolásokhoz hasonlóan május 10-én térhetnek vissza az iskolákba, azaz hétfőtől csak az óvodák és az általános iskolák 1-4. évfolyamai nyitnak újra.


A köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy április 19-től a szeptember 1. és a március 5. közötti szabályok vonatkoznak az iskolákra, azaz kötelező a lázmérés, a fertőtlenítés és távolságtartás, a maszkviselés viszont nem. Az órákat lehet csoportbontásban tartani. Gulyás Gergely miniszter azt is elmondta, hogy bárki otthon tarthatja a gyerekét, ugyanis az igazgatók engedélyezhetnek felmentést. Aki viszont többet hiányzik 250 óránál és nem osztályozható a jegyek alapján, annak év végén osztályozó vizsgát kell tennie.

2021-04-16 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>