Vissza

ITM határozatok a szakképző intézményekbe aktuális feladatairólKülön ITM határozat is született a visszatérésről és a tavaszi szakmai vizsgák speciális szabályairól.

 

Az iskolákba történő visszatérésről csütörtökön megjelent 177/2021. (IV. 15.) kormányrendelet felhatalmazása alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium két határozatot hozott. Az iskolai jelenléti oktatás május 9. napjáig történő szünetelésének meghosszabbításáról szóló SZFHÁT/46260-ITM számú egyedi miniszteri határozatot, és a szakképzést folytató intézményekben szakmai oktatásban vagy kifutó rendszerű szakképzésben részt vevők szakmai vizsgája lebonyolításáról a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában szóló SZFHÁT/47809-ITM számú egyedi miniszteri határozat megtalálható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján (https://www.nive.hu/).


Utóbbi határozat a szakmai vizsgák egyedi speciális szabályainak meghatározásán túl lehetővé teszi, hogy a szakképző intézmények, illetőleg döntésük alapján a duális képzőhelyek jelenléti, gyakorlati vizsgára történő felkészítést tartsanak a szakképzésben tanuló végzősök számára.

2021-04-16 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>