Vissza

Új EMMI-határozat a köznevelési intézmények veszélyhelyzeti működésérőlAz EMMI meghozta a részletes intézkedéseket a fokozatos iskolanyitásról.

 

Az emberi erőforrások minisztere újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről határozott a köznevelési intézmények működését érintően, amelyek a 1/2021. (IV. 16.) számú EMM-határozatban olvashatók (https://www.oktatas.hu). Eszerint az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre azon évfolyamok tekintetében, ahol továbbra sem jelenléti oktatás folyik. Ennek ellenőrzése az intézmény vezetőjének feladata. A köznevelési intézményben legalább az intézmény vezetőjének, illetve egy helyettesének munkanapokon munkaidőben az intézményben kell tartózkodnia.

Ha a szülő igényli, meg kell szervezni a tanulók felügyeletét az 5-8. évfolyamon. Kollégium biztosítható május 10-ig is az érettségire készülőknek, valamint az 1-4. évfolyamosoknak és különös méltánylást érdemlő esetekben, ezt követően rendes munkarendben működnek a kollégiumok. Versenyszerűen sportolók részére legfeljebb 10 fős csoportokban tartható edzés május 10-ig is.

2021-04-19 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>