Vissza

Változás a vizsgaszervezésbenMódosították az ITM-határozatot a tavaszi szakmai vizsgákra vonatkozóan. Lesznek vizsgák a szakképzési intézményekben.

 

Nemrég jelent meg a 2021 tavaszi szakmai vizsgájának lebonyolítását szabályozó SZFHÁT/47809/2021-ITM Egyedi Miniszteri Határozatot módosítása. Ennek értelmében nemcsak a szakgimnáziumokban nem kerül sor a szakmai vizsga, illetve a képesítő vizsga megszervezésére 2021 tavaszán a IV. Pedagógia, a V. Képző- és iparművészet, a VI. Hang-, film és színháztechnika, a XXXIX. Közművelődés és a XLII. Előadóművészet ágazatokban, hanem a 2019. december 31-én hatályos Országos Képzési Jegyzék szerint ezekbe az ágazatokba tartozó szakképesítések megszerzésére irányuló, szakképző intézményekben (szakképző iskola, technikum) szervezett szakmai vizsgák sem.


Ezen képzések esetén is a szakmai bizonyítványt, illetve a képesítő bizonyítványt a vizsgákat megelőző tanévek azon szakmai tárgyainak átlageredményei alapján kell kiállítani, amelyek ismeretanyaga a vizsga része. A bizonyítványt a szakképző intézmény igazgatója és szakmai igazgatóhelyettese írja alá.

2021-05-07 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>