Vissza

Benyújtották a szakképzési törvény módosításátKedden benyújtották az Országgyűlés elé a szakképzési törvény módosítását.

 

2021. május 11-én benyújtásra került az Országgyűlés elé az egyes törvényeknek a szakképzéssel és a felnőttképzéssel összefüggő módosításáról szóló T/16204. számú törvényjavaslat. A tervezet a szakképzési törvény mellett módosítja a felnőttképzési törvényt is. Az összesen hatvan §-ból álló törvényjavaslat további kilenc kapcsolódó jogszabályt módosít, többek között az a köznevelésről, a felsőoktatásról és az oktatási nyilvántartásról szóló törvényeket.


A tervezet indoklása értelmében a Szakképzés 4.0 középtávú szakmapolitikai stratégia megvalósulását segítő jogalkotási munkálatokat és az új rendszerek működését megalapozó szakmai dokumentumok kidolgozását követően 2020. szeptember 1-jétől megindult az új típusú szakképzés. A módosítás az érintett törvények utólagos hatásvizsgálata keretében végzi el a jogalkalmazás során kialakult gyakorlatnak és elvárásoknak megfelelő továbbfejlesztését a jogalkalmazás hatékonyabb működésének biztosítása érdekében.

2021-05-12 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>