Vissza

Idén ismét adható többletpont egyes résznyelvvizsgákértEgy módosítás révén idén ismét adható résznyelvvizsgáért többletpont felvételikor.

 nyelvvizsga, felsőfokú felvételi

A nemrég kihirdetett, a veszélyhelyzet ideje alatt egyes, a nyelvvizsgát érintő felsőoktatási kérdésekről szóló 332/2021. (VI. 10.) Korm. rendelet értelmében idén ismét adható többletpont egyes résznyelvvizsgáért a 2021. évi általános felvételi eljárásban és a 2021. évi pótfelvételi eljárásban. Eszerint a jelentkező – az egyébként hatályos rendelkezésektől eltérően – az államilag elismert vagy azzal egyenértékű, magyartól eltérő idegen nyelvből tett nyelvvizsgáért nyelvenként középfokú (B2) írásbeli nyelvvizsga esetén 28 többletpontra vagy felsőfokú (C1) írásbeli nyelvvizsga esetén 40 többletpontra jogosult.

Az a jelentkező pedig, aki egy adott nyelvből nem érvényesít komplex vagy írásbeli nyelvvizsga után többletpontot, az államilag elismert vagy azzal egyenértékű, magyartól eltérő idegen nyelvből tett nyelvvizsgáért nyelvenként középfokú (B2) szóbeli nyelvvizsga esetén 14 többletpontra vagy felsőfokú (C1) szóbeli nyelvvizsga esetén 20 többletpontra jogosult.

2021-06-19 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>