Vissza

Újra megtarthatók a köznevelési jelenléti szakmai rendezvényekEgy új EMMI utasítás szerint újból megtarthatók a köznevelési ágazat szakmai rendezvényei.

 koronavírus, rendezvények

Nemrég jelent meg az emberi erőforrások minisztere 12/2021. (VI. 15) számú egyedi utasítása az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazat szakmai rendezvényeinek megtartásáról, amelynek értelmében 2021. június 15-től a köznevelési ágazat szakmai rendezvényei személyes jelenléttel is megtarthatók a megfelelő járványügyi megelőző intézkedések betartása mellett. Az enyhítés oka az utasítás értelmében az új típusú koronavírus járvány harmadik hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése.

A rendezvényeken való személyes részvétel feltétele az érvényes védettségi igazolvány vagy applikáció megléte. A közfeladat ellátásához, illetve jogszabályi kötelezettség teljesítéséhez közvetlenül kapcsolódó és online módon nem megtartható szakmai rendezvények a védettség igazolása nélkül is megtarthatók személyes jelenléttel, a megfelelő járványügyi megelőző intézkedések betartása mellett.

2021-06-19 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>