Vissza

Az új érettségi részletes vizsgakövetelményeiMegújultak az érettségi követelmények. Igazodnak az új Nemzeti Alaptantervhet.

 

A 2020/2021-es tanévtől felmenő rendszerben a Nemzeti alaptanterv (Nat) szerint tanulnak az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamosok, amelynek következő lépéseként elkészültek a 2020-ban módosult Nat és a kerettantervek tartalmához illeszkedő részletes érettségi vizsgakövetelmények. Ezek alapján először a 2023/2024. tanév május-júniusi érettségik alkalmával adnak számot tudásukról a vizsgázók. A részletes vizsgakövetelmények valamennyi tárgy esetében elhatárolják a középszinthez képest az emelt szintű vizsgán elvárható többlet ismeretanyagot.

Az EMMI az előzetes tervezetet széles körű szakmai és társadalmi vitára bocsátotta, amelyre az országos szervezetek javaslatai mellett további 1733 észrevétel érkezett a külön e célra létrehozott online felületen. A korábban miniszteri rendeletként kihirdetett részletes érettségi vizsgakövetelmények mostantól kezdve tárcadokumentumként jelennek meg, amelyekhez az Oktatási Hivatal honlapján minta feladatsorok is elérhetők lesznek a közeljövőben.

2021-07-22 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>