Vissza

Kiváló magyar eredmények a Nemzetközi Fizikai DiákolimpiánEgy arany-, kettő ezüst- és kettő bronzérmet szereztek a magyar csapat versenyzői a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

 


A Tudományos Diákolimpikonok Facebook oldalának információi szerint a magyar diákok ötfős csapata nagyszerű eredményt elérve szerzett egy aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet a világjárvány miatt sajátos körülmények között megrendezett Nemzetközi Fizikai Diákolimpián (Physics Olympiad, IPhO). Az eredetileg 2020. július 17. és 25. közöttre Vilniusba, Litvániába tervezett versenyt elhalasztották 2021-re, 2021-ben pedig az adott versenyző országa általi szervezéssel, de videokamerás felügyelet és szigorú szabályok mellett rendezték meg.

A legrangosabb nemzetközi, középiskolásoknak szóló fizikaversenyen aranyérmet Kovács Balázs Csaba (hatvani Bajza József Gimnázium, 11. évfolyam), ezüstérmet Bokor Endre (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, végző) és Bonifert Balázs (Baár-Madas Református Gimnázium, 12. évfolyam), bronzérmet pedig Varga Vázsony és Tóth Ábel Levente (mindketten a Fazekas Fazekas Mihály Gimnázium, 12. évfolyam) szerzett.

2021-08-01 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>