Vissza

Kiemelkedő sikert értek el magyar diákok a földrajz diákolimpián isKiemelkedő sikert értek el magyar diákok a földrajz diákolimpián.

 

A magyar diákok – a Nemzetközi Fizikai, Matematikai, majd Biológiai Diákolimpiát követően – eddig nem látott, kiemelkedően nagyszerű eredményt értek el a Nemzetközi Földrajz Diákolimpián (IGeO) is, ahonnan a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara által felkészített négy fiatal összesen három érmet „hozott haza”.

Csada Lili (budapest-kőbányai Szent László gimnázium) aranyérmet, Balogh Zsófia (győri Révai Miklós gimnázium) és Verkmann Dávid (budapesti Fazekas Mihály gimnázium) pedig ezüstérmet szerzett a járványhelyzet miatt – a többi diákolimpiához hasonlóan – idén is online megrendezett Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián. Csada Lili – a Tudományos Diákolimpikonok Facebook oldalának megfogalmazása szerint „történelmi” sikerű versenyen – az összesítettben elért 10. helyezésével a magyar csapat második aranyérmét szerezte meg a földrajzi olimpiák történetében.

 

 

2021-08-20 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>