Vissza

Diákigazolvánnyal vehető igénybe az ingyenes BKV 14 év alattDiákigazolvánnyal érvényes a 14 év alattiak BKV ingyenessége, kijöttek a részletek.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján (https://bkk.hu) elhelyezett tájékoztató értelmében 2021. szeptember 2-tól ingyenesen vehetik igénybe Budapest közösségi közlekedését a 14 éven aluliak. A tájékoztató értelmében minden 14 éven alatti, tanulói jogviszonnyal rendelkező, érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkező diák is jogosult az ingyenes utazásra a BKK járatain. A kedvezményt a tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekek, fiatalok annak a tanévnek az utolsó napjáig (augusztus 31. napjáig) vehetik igénybe, amelyben a 14. életévüket betöltik.

Iskolás korú gyermek esetén az ellenőr kérésére az érvényes magyar diákigazolványt, ennek hiányában a diákigazolványt helyettesítő hivatalos igazolást kell felmutatni. Amennyiben a tanuló nem tudja ezek egyikét sem az ellenőrnek megmutatni, akkor élhet az utólagos bemutatás lehetőségével, amelynek eljárási díja 1000 forint.

2021-09-08 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>