Vissza

Egyelőre nem tervez az oktatási tárca digitális oktatást erre a tanévreMauzsa Zoltán államtitkár azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem készülnek online oktatásra a tanévben.

 digitális munkarend, köznevelési intézmények


Nem szerepel a tervek között a digitális oktatás jelenleg, amelyről után Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár beszélt egy 2021. szeptember 9-i rádióinterjújában. A tájékoztatás értelmében a maszkviselés fakultatív és nem lesz hőmérőzés sem a bejáratnál a 2021/2022-es tanévben, amelyet az átoltottsági adatok is alátámasztanak.

Emellett a jövőben sem fogják kötelezővé tenni a távolságtartást, ugyanakkor mindenkitől azt kérte, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, a kézfertőtlenítés pedig természetesen továbbra is fontos. A tanévkezdésig 185 ezer tanuló vette fel a koronavírus elleni oltást és magas az átoltottság a pedagógusok körében is, intézményi átlagban 85-90 százalékos. Egyes intézményekben mindezektől függetlenül elképzelhetők egyedi intézkedések, de a kormány nem készül rendszerszintű digitális oktatásra.

2021-09-12 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>