Vissza

NSZFH tájékoztatás az őszi szakmai vizsgákrólAz NSZFH egy tájékoztatót jelentetett meg az őszi szakmai vizsgák tudnivalóiról.

 

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a honlapján (https://www.nive.hu/) a vizsgaszervezők részére megjelentette a „Tájékoztató a szakmai oktatásban (szakmajegyzék) vagy kifutó, iskolai rendszerű (OKJ) szakképzésben részt vevők szakmai vizsgájának a 2021/2022. tanév októberi-novemberi vizsgaidőszakában történő lebonyolításához” című dokumentumot.

A tájékoztató értelmében a vizsgabejelentések megtételének végső határideje 2021. szeptember 19. és felhívja a figyelmet, hogy amennyiben intézmény adatai módosultak (pl. igazgató választás) a vizsgabejelentést megelőzően az adatokat az elektronikus felületen is módosítani kell és fontos a vizsgarendszer lezárásával kapcsolatos megadott határidő betartása is. Emellett azon szakmáknál, ahol idegen nyelvű tétel szükséges, ügyelni kell a nyelvek és a nyelvenkénti létszám megadására. A tájékoztató kitér továbbá a szóbeli vizsgatevékenység teljesítésére, a pandémia miatta hiányzás igazolására, a vizsgafeladatok elvégzésére biztosított időtartamra, az összevont vizsgákra és a vizsganapok sorrendjének meghatározására.

2021-09-12 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>