Vissza

A 2018/2019. tanévre szóló szakmaszerkezeti javaslat megtételének határidejeA szakképzésről szóló törvény értelmében a megyei képzési és fejlesztési bizottságok javaslatot tesznek a gazdaság igényeit és a munkaerő-piaci kereslet adatait, valamint az országos, regionális, fővárosi és megyei beiskolázásait figyelembe véve a szakképzés fővárosi, megyei szükségleteire.

 

A szakképzésről szóló törvény értelmében a megyei képzési és fejlesztési bizottságok javaslatot tesznek a gazdaság igényeit és a munkaerő-piaci kereslet adatait, valamint az országos, regionális, fővárosi és megyei beiskolázásait figyelembe véve a szakképzés fővárosi, megyei szükségleteire.

A bizottságok a felnőttoktatást is magába foglaló ún. szakmaszerkezeti javaslataikat a javaslattal érintett tanévet megelőző évben március utolsó munkanapjáig teszi meg elsősorban a munkaerő-piaci kereslet, a hiány-szakképesítések és az általa elfogadott szakképzés-fejlesztési koncepciója alapján.

Az EMMI és a Bizottságok javaslattétele online rendszeren keresztül történik a http://www.nive.hu/mfkb2017/ linken keresztül. A döntés előkészítése a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal feladata.

2017-03-16 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>