Vissza

Közzétették a szakképzési tankönyvvé nyilvánítás esetén fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakKijött egy ITM rendelet a szakképzési tankönyvvé nyilvánítási igazgatási szolgáltatási díjakról.

 


A 2021. szeptember 8-i Magyar Közlönyben jelent meg a szakképzési tankönyvvé nyilvánítással összefüggésben fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 45/2021. (IX. 8.) ITM rendelet, amely két díjtípust határoz meg. A szakképzési tankönyvvé nyilvánítással, annak módosításával és meghosszabbításával összefüggő eljárás igazgatási szolgáltatási díja 102.300 forint alapdíjból és a szakképzésben könyv vagy digitális tananyag mint szerzői mű utáni szakértői díjból mint mozgódíjból áll. A szakértői díj összegét a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 4/B. melléklete tartalmazza.

A szakképzési tankönyvvé nyilvánítás megszüntetésére irányuló eljárás igazgatási szolgáltatási díja az alapdíj, azaz 102.300 forint. A díjakat az ITM Magyar Államkincstárnál vezetett fizetési számlájára kell megfizetni. A díjakat 2021. október 9-től kell alkalmazni.

2021-09-17 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>