Vissza

A pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálataSzeptember 20-tól szervezik meg a 8.-osoknak a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatát.

 

A 2021/2022. tanévben 2021. szeptember 20. és 2021. október 11. között kísérleti jelleggel szervezik meg az általános iskolai feladatellátásban részt vevő nevelési-oktatási intézmények a nyolcadik évfolyamos tanulóik számára a köznevelésről szóló törvény 80. §-ának (1a) bekezdése alapján a pályaválasztást és továbbtanulást megalapozó személyes tanulói kompetenciák vizsgálatát.

A vizsgálat eredménye visszajelzést ad a tanuló számára azokról a középfokú iskolai továbbtanulási lehetőségekről, amelyek meglévő képességei alapján számára javasolhatók. A vizsgálatra az Oktatási Hivatal által elkészített – és informatikai rendszerének közvetítésével az iskolák számára elérhetővé tett – digitális mérő- és támogatóeszközökkel, az Oktatási Hivatal által kiadott eljárásrend alkalmazásával kerül sor. A vizsgálatban a felnőttoktatásban tanulók nem vesznek részt.

 

2021-09-17 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>