Vissza

Határidők a 2018-as minősítésre jelentkezéshezA minősítésre kötelezetteket az intézményvezető hivatalból rögzíti az informatikai rendszerben. A nem kötelező minősítő eljárásra a pedagógus az intézményvezetőnél jelentkezhet 2018. március 31-éig az erre szolgáló, kitöltött jelentkezési lappal. Az intézményvezető a jelentkezéseket köteles 2018. április 15-éig rögzíteni az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: OH) informatikai rendszerében.

 

A minősítésre kötelezetteket az intézményvezető hivatalból rögzíti az informatikai rendszerben. A nem kötelező minősítő eljárásra a pedagógus az intézményvezetőnél jelentkezhet 2018. március 31-éig az erre szolgáló, kitöltött jelentkezési lappal. Az intézményvezető a jelentkezéseket köteles 2018. április 15-éig rögzíteni az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: OH) informatikai rendszerében.

 

A jelentkezési lapok az OH honlapjáról tölthetők le: https://www.oktatas.hu/kozneveles/pedagogusminosites/jelentkeztetes

 

Az OH kétféle jelentkezési lapot bocsátott ki,

– a pedagógus- és

– külön a NOKS-munkakörökben foglalkoztatottaknak.

 

A 2018. évi jelentkezési lapok új eleme a minősítésre jelentkező hozzájáruló nyilatkozata ahhoz, hogy az intézményvezető a minősítéshez szükséges szakképzettségeket igazoló dokumentumokat az OH jelentkeztető felületén rögzíthesse.

 

Közleményében a miniszter felhívja az intézményvezetők figyelmét arra, a minősítő vizsgára vagy minősítési eljárásra jelentkeztetett pedagógusok esetében a jelentkezés rögzítése előtt ellenőrizze, és szükség szerint korrigálja a Köznevelési Információs Rendszer Személyi (KIR) nyilvántartásában rögzített adatait.

A cikk teljes egészében elolvasható az Iskolaszolga áprilisi számában.

2017-03-21 | Nagy Erzsébet | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>