Vissza

Október 15-től lehet jelentkezni a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekreOktóber 15-től lehet jelentkezni a felsőoktatási keresztféléves felvételikre.

 


A 2022 februárjában induló felsőoktatási (keresztféléves) képzésekre 2021. október 15. és november 15. között lehet jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a www.felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. További jelentkezési helyek megjelöléséért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyekre a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány, az alapszakok esetében pedig legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsga. Az állami ösztöndíjas és önköltséges formában is induló mesterképzésekre pedig azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget. A ponthatárokat várhatóan 2022. január 24-én hirdetik ki.

2021-10-20 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>