Vissza

Tájékoztató a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba történő jelentkezés menetérőlAz Oktatási Hivatal nemrég egy tájékoztató anyagot tett közzé a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba történő jelentkezés menetéről.

 


Az Oktatási Hivatal tájékoztatót tett közzé honlapján (https://www.oktatas.hu/) a nyolc- vagy hatévfolyamos gimnáziumba történő jelentkezés menetéről az általános iskola negyedik vagy hatodik évfolyamára járó tanulók esetében, amely összefoglaló az eljárás legfontosabb elemeit tartalmazza.

Amennyiben a tanuló a középiskola kilencedik évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára, azaz hat-, vagy nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkezik a felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is kezdeményezheti. A tájékoztató bemutatja a középfokú felvételi eljárásra történő jelentkezés folyamatát (ábrával), valamint kitér – többek között – a központi írásbeli vizsgákra történő jelentkezés, a felvételi lapok egyéni benyújtása, a szóbeli vizsgák és a módosító időszak legfontosabb tudnivalóira.

2021-11-18 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>