Vissza

OH tájékoztató a digitális országos mérésekrőlEgy részletes tájékoztató jelent meg az Oktatási Hivatal honlapján az idei tanévi mérés-értékelések lefolytatásáról.

 

A 2021/2022-es tanév rendjéről szóló rendelet értelmében a kompetenciaméréseket (szövegértés, matematikai eszköztudás, idegen-, és célnyelv) az iskoláknak a 10. évfolyamon 2022. április 20. és május 3. között, a 8. évfolyamon 2022. május 4. és 17. között, a 6. évfolyamon pedig 2022. május 18. és 31. között kell lebonyolítaniuk. A nevelési-oktatási intézmény éves munkatervének elkészítése során a jogszabályban meghatározottaktól nem térhet el.
Az Oktatási Hivatal új tájékoztatója (https://www.oktatas.hu) értelmében az eddigi papíralapú mérőeszközökkel történő megvalósítása helyett a tanulóknak mostantól online felületen kell teljesíteniük az országos méréseket, valamint a mérések kiegészülnek a természettudomány kompetenciaterülettel is. A tájékoztató további összegzéseket tartalmaz az országos mérések történetéről, a mérések tartalmi kereteiről, emellett példafeladatokat, javítókulcsokat, kitöltési útmutatókat és gyakran ismételt kérdéseket oszt meg, tájékoztat a 2022-es digitális országos mérés iskolai feladatairól, továbbá az SNI és BTMN tanulók országos mérésekben való részvételéről.

2021-12-01 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>