Vissza

A szakképző intézményekbe is csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülőkEgy új ITM-határozat szerint szakképző intézményekbe is csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők december 1-jétől.

 


Az oktatási miniszter azonos tárgyú határozata után a szakképzésért felelős innovációs és technológiai miniszter is elrendelte SZFHÁT/122787-1/2021-ITM számú egyedi miniszteri határozatában, hogy 2021. december 1-jétől – a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók kivételével – csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe.


Az Innovatív Képzéstámogató Központ (https://ikk.hu) és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján is közzétett határozat mellett a 2021/2022. tanévben a szakképző intézményekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban egy új eljárásrend is megjelent. Az eljárásrend szerint amennyiben a duális képzésben a járványügyi korlátozások miatt nem szervezhető meg hagyományos módon a gyakorlati képzés, a szakképző intézménynek és a duális képzőhelynek közösen kell dönteni a szakirányú oktatás vagy a gyakorlati képzés az átütemezéséről vagy azok szakképző intézmény által történő megszervezéséről.

2021-12-01 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>